Για την πλοήγηση

header image

Παιδοψυχιατρική Εκτίμηση

Παιδοψυχιατρική εκτίμηση Efamillon

Η παιδοψυχιατρική είναι η ιατρική ειδικότητα που έχει ως αντικείμενο την ψυχική υγεία του παιδιού, του εφήβου και της οικογένειας με στόχο την αποκατάσταση και τη διατήρηση αυτής όταν το απαιτούν οι συνθήκες και οι ενδείξεις.
Ο παιδοψυχίατρος είναι γιατρός ο οποίος έχει ειδικευτεί στο να παρέχει στους ασθενείς του υπεύθυνη ιατρική φροντίδα και πάντα με σεβασμό στους κώδικες της ηθικής και δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Ποιος μπορεί να απευθυνθεί στον παιδοψυχίατρο και για ποιους λόγους;

Στον παιδοψυχίατρο μπορούν απευθυνθούν οι οικογένειες, οι γονείς, τα παιδιά και οι έφηβοι, για προβλήματα όπως:

Η παιδοψυχιατρική είναι μία ειδικότητα όχι τόσο ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα επειδή οι περισσότεροι γονείς πανικοβάλλονται στην ιδέα ότι το παιδί τους θα το εξετάσει ένας παιδοψυχίατρος. Ωστόσο, στις μέρες μας είναι γνωστό ότι η πρόληψη καθώς η έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων είναι πάντα πιο σημαντικές από τα ταμπού και τις προκαταλήψεις της κοινωνίας που στέκονται τροχοπαίδι στην ψυχική υγεία των παιδιών και της οικογένειας τους.

Στον κέντρο μας η παιδοψυχιατρική εκτίμηση πραγματοποιείται ύστερα από ραντεβού, όπου ο παιδοψυχίατρος έχει ως κύριο στόχο τη πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπευτική παρέμβαση για την ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και διατήρηση της ψυχικής υγείας του παιδιού ή του έφηβου και της οικογένειας του.